AVANOS TA TESTİ KEBABI YEMEK
Ülkemizde her yerin kendine özgü yemekleri olduğu gibi kapadokya nın da kendine özgü yemek çeşitleri vardır.Bunların içinde Testi kebabı nın ayrı bir yeri vardır. Başlangıç olarak tandır kültürü etrafında oluşmuş bir yemektir.Geleneksel testi kebabı Avanos ta balcık topraktan üretilen testi ve çömleklerin içinde yapılır.
 |
testi kebabı |
Geleneksel Testi Kebabı Avanos ta yapılış şekli farklı bir tarzda yapılır.Hem görüntü hem tat olarak farklı bir lezzeti vardır.Avanos ta topraktan yapılan testi kaplarının içine kuşbaşı etler doğranır( kuzu eti veya dana eti), taze domatesler sarımsak sivri biberler doğranarak harmanlar ve baharatları ile birlikte odun fırını veya tandır fırınında yaklaşık 2 saat bekletilir. Unutmadan testi kebabı fırına atılmadan önce ağzı hamur ile kapatılır ve hava alacak şekilde hamur delinir.Kebabın pişmesi testinin üst kısmındaki hamurun pişmesi ile anlaşılıyor.
2 Saat sonra sofranıza geldiğinde testiyi baş kısmında hafif kırarak ve üsteki hamuru kaldırarak bu lezzeti afiyetle yiyebilir siniz
Testi kebabının içindeki malzemeler
- Bir adet testi ( çömlek te olabilir)
- Kuşbaşı doğranmış et(kuzu eti veya dana eti)
- Domates
- Sarımsak
- Sivri biber
- Sıvı yağ
- Baharat çeşitleri( tuz, karabiber, kimyon...)
 |
testi kebabı |
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemlidir.