UÇHİSAR GÜVERCİNLİK VADİSİ | KAPADOKYA


güvercinlik vadisi
güvercinlik vadisi | uçhisar
UÇHİSAR GÜVERCİNLİK VADİSİ | KAPADOKYA 

Kapadokya güvercinlik vadisi,Nevşehir güvercinlik vadisi nerede, güvercinlik vadisi nasıl gidilir, güvercinlik vadisi nazar boncuklu ağaç, güvercinlik vadisi yol tarifi, güvercinlik vadisi harita, güvercinlik vadisi giriş ücreti gibi sorularını cevaplayalım.
Kapadokya Nevşehir Kayseri Kırşehir Aksaray ve Niğde illerini kapsayan geniş bir çoğrafyadır.Kapadokya coğrafyasnda gezilmesi gereken bir çok yer vardır.Binlerce peri bacalarıyla süslenen Kapadokya da Belisırma köyü, yılanlı kilisesi, Göreme açık hava müzesi, öz konak derinkuyu yeraltı şehri, kaymaklı yeraltı şehri, çavuşin köyü, paşabağ vadisi ve nice yerler gezilmeye görmeye değer yerlerdir.Bunlardan birisi de Nevşehir Uçhisar da bulunan Güvercinlik Vadisi dir. Güvercinlik vadisi  gezi amaçlı gelenlerin tercihlerine göre ister konaklama ister manzara amacıyla gidilmesi gereken  bir yer olarak biliniyor.
güvercinlik vadisi | nevşehir
Güvercinlik vadisi tarihi, 9 . yüzyıldan beri peribacaları içine  güvercinlere yuva yapılarak oluşturulan ve  güvercinlik vadisinin içinde sayısız güvercinlerin yaşadığı  vadiye verilen isimdir. Uçhisar Güvercinlik vadisinde insanlar geçmişten günümüze değin  güvercin yetiştiriciliği yapmaktadır. 
Güvercinlik yetiştiriciliği,  Ürgüp- Göreme çevresindeki tarım arazilerinin verimsiz olmasından dolayı  yerel halk toprağın verimini arttırmak için güvercin gübresini kullanmışlardır. Bu  Uçhisar güvercinlik vadisi de bu amaç için oluşturulmuştur.
Güvercinlik vadisi yol tarifi oldukça kolaydır.Nevşehir ili Uçhisar ilçesinde şehir merkezine yaklaşık 1-2 km uzaktadır.Güvercinlik vadisine giderek uçuşan güvercinlerle eşsiz doğa manzaraları çekebilirsiniz.Güvercinlik vadisinde ayrıca bir çok Nazar boncuklu ağaçlar da vardır.Güvercinlik vadisi Nazar boncuklu ağaçlarla hem fotoğraf çektirebilir hem de yanı başında bulunan kafede oturarak Güvercinlik vadisini izleyebilirsiniz. 
güvercinlik vadisi gezisi
Güvercinlik vadisine giriş ücreti olarak, sadece Uçhisar kalesine çıkmak için 6.5 tl ödersiniz. Uçhisar kalesine çıkmak için Müze Kartı geçerli değildir. Uçhisar kalesinden hem Erciyes Dağını, binlerce peri bacalarını hem de Güvercinlik vadesini doya doya izleyebilir.Görüntüsü ile Kartpostal manzaraları andıran bir çok fotoğraf  çekebilirsiniz.
Güvercinlik vadisine yaz- kış demeden her mevsim gidilebilir.Her mevsimde de farklı doğa manzaralarına şahit olabilirsiniz.Ancak ilkbahar aylarında gitmenin ayrı bir güzelliği vardır.
Güvercinlik vadisinde gezerken dikkat etmemiz gereken bir takım konular vardır.Bunlar Güvercinlik vadisi engebeli arazi olduğu için rahat spor ayakkabı tercih edin, su satan yer olmadığı için yanınıza su  almanız iyi olacaktır. Ayrıca bisiklet turu ile de gezebilirsiniz.
güvercinlik vadisi | nazar boncuğu ağacı

Kapadokya Güvercinlik vadisinde yemek için tandır ve Çömlek kebabı yemeniz önerilir. Farklı ortamlarda bölgeye has tarihi yerlerde yemek yemek isterseniz Uçhisar ve Güvercinlik vadisi çevresinde peri bacalarının içerisindeki restoranlarda yemek yemek yiyebilirsiniz.
Güvercinlik vadesi gerçekten de görülmeye değer yerlerden bir tanesidir. Yol ajandası notlarınıza Güvercinlik vadisinde gezmeyi eklemeyi unutmayın.
güvercinlik vadisi | nazar boncuğu ağacı

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *