AVANOS TA SERAMİK ATÖLYELERİ | KAPADOKYA


çömlekçilik

AVANOS TA SERAMİK ATÖLYELERİ | KAPADOKYA 

Türkiye nin en büyük nehri  olan Kızılırmak  Avanos ilçesinin içinden geçer.Avanos toprağı tüflü ve killidir. Bunun yanına Kızılırmak ın suyu da dahil olursa Avanos toprağını kızıllaştırmıştır. Bu kızıl toprak Avanos ta yaşayan zanaatkarların elinde  eşsiz testiler küpler çanaklar çömlekler güveçler oluşturmuştur.
çömlekçilik
Bu kültür binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelmiş, zanaatkarlar kızıl toprakla çömlekçilik ve seramik sanatını  gelişmesine yardımcı olmuşlardır.Avanos ta bir çok seramik atölyelerine rastlarsınız.Bu seramik atölyelerine gidip bu kültüre sizde ortak olabilirsiniz.Avanos seramikleri  dünyada ve ülkemizde ün yapmıştır.
seramik
Avanos a gittğinizde her köşe başında ve cadde üzerlerinde bir çok seramik ve çömlekçi atölyeleri görürsünüz.Bu atölyelerinin içinde en  meşhur seramik atölyesi şüphesiz Güray Seramik tir.Bunun haricinde Venessa Seramik, Ava Seramik, Chez Galip Seramik ve Seda Seramik atölyeleri de vardır. Bu atölyelerinde kendiniz de çömlekçilik maharetinizi gösterebilir, atölyedeki bir çok hediyelik seramik ve diğer ürünleri de satın alabilirsiniz.
seramik

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *